24 apr

Algemeen

Welkom bij de website van het ouderinitiatief BBS O3. Wij, ouders van kinderen die binnenkort naar school gaan, zijn dit initiatief gestart omdat wij graag willen dat onze kinderen naar een school gaan die een afspiegeling is van onze buurt.

Daar zijn wij in gesprek gegaan met de school en de gemeente Den Haag. Met de school hebben we afspraken gemaakt, die zijn vastgelegd in een intentieverklaring.

Het lukt alleen om van O3 een gemengde en kleurrijke school te maken als zoveel mogelijk ouders voor de brede buurtschool kiezen. Wij, als groep ouders, hebben gezamenlijk de keuze voor deze school gemaakt. Doe mee en sluit je aan bij ons ouderinitiatief!

Achtergrond van het ouderinitiatief

Daarom verschillende initiatieven, zoals de nieuwbouw van het Haagse Hof en het opknappen van de Huijgensparkbuurt, verandert de wijk; Er komen steeds meer hogeropgeleiden wonen, met hun jonge kinderen.

Die kinderen komen nu in de schoolleeftijd en we zien dat ouders de neiging hebben te kiezen voor een school buiten de buurt. Wij vinden het echter fijn als ons kind naar een school vlakbij gaat. Daarom zijn wij dit ouderinitiatief gestart. Wij willen van O3 een gemengde school maken, midden in onze buurt, die oog heeft voor de verschillende talenten van alle kinderen en waar onze kinderen zich thuis voelen. Daarvoor hebben wij de intentie uitgesproken allemaal onze kinderen naar O3 te sturen en hebben wij met de school afspraken gemaakt over groepsgestuurde instroom van de nieuwe kinderen. Wij willen hiermee ook zoveel mogelijk andere (hoger opgeleide) ouders meekrijgen hun kind op deze school te doen.

Tegelijkertijd ontwikkelt de school zich tot een brede buurtschool. Wij worden actief geïnformeerd over deze ontwikkeling en kunnen onze stem uitbrengen bij punten die ouderbelangen raken.

De school en de ouders van het ouderinitiatief hebben bovenstaande punten vastgelegd in een intentieverklaring. Deze verklaring vormt de kern van ons initiatief.

De ouders van de kerngroep ouderinitiatief

Alex, Jan Willem, Maaike, Marit, Marjolijn, Marloes, Michiel, Mieske, Otto, Tineke 

Contact/e-mailadres:

Je kunt het ouderinitiatief benaderen via het volgende mailadres: ouderinitiatiefBBS@gmail.com