Atelier Pro

Het nieuwe gebouw O3 is ontworpen  door Dorte Kristensen en Christina Kaiser van Atelier Pro

Dorte Kristensen - architect directeur

Dorte Kristensen (1963), afkomstig uit Denemarken, is sinds 2005 architectdirecteur bij Atelier PRO. Zij werkt sinds 1989 bij Atelier PRO als ontwerper en architect en gaf van 2000 tot 2003 leiding aan één van de ontwerpteams. Dorte is lid geweest van het dagelijks bestuur van de STARO, ’Stichting Architecten Research Onderwijs’, als onderdeel van de BNA. Dorte studeerde architectuur aan ‘Arkitektskolen Aarhus’ in Denemarken en studeerde af als Cand. Arch. Ook studeerde zij twee jaar aan de TU Delft. Het gedachtegoed van de Scandinavische bouwmeesters en het ‘Neues Bauen’ vond Dorte terug bij Atelier PRO. ‘Gebouwen plooien zich om de mens en zijn geen standbeelden in de stad’ volgens Dorte. Zij ontwerpt een breed spectrum aan gebouwen en werkt veel met natuurlijke materialen ‘die zich geheel naar hun unieke plek voegen’. De mens staat centraal; materiaal, kleur en licht zijn de dragers van ruimte. 

Christina Kaiser - architect projectleider

Christina Kaiser (1975) is architect projectleider.

Christina is geboren en getogen in Denemarken. Van 1995 tot 2002 studeerde Christina aan ‘Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitekskole’ in Kopenhagen. Daar raakte haar de heldere maar toch ook complexe architectuur van o.a. Oscar Niemeyer, Arne Jacobsen, Jørn Utzon en de late Vandkunsten. Architectuur die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt maar van dichtbij een grote rijkdom en gedetailleerdheid laat zien.

Ze heeft deelgenomen aan de praktijkopleiding voor jonge architecten ‘Het Experiment’.

Sinds 2002 werkt Christina bij atelier PRO. Zij heeft o.a. gewerkt aan een winkelcentrum met woningen in Ipswich, Dans- en muziekschool voor de amateurkunsten Factorium in Tilburg, de Universiteitsbibliotheek voor bijzondere collecties in Amsterdam en het ontwerp van het nieuwe Gemeentehuis voor de Gemeente Bronckhorst.

Tevens werkte ze mee aan het prijswinnende ontwerp voor Meander Medisch Centrum. Allemaal projecten waar heldere hoofdvormen gecombineerd worden met een verfijnde detaillering.

Website atelier Pro